banner4.jpg

- Laatste verzorging
Na het overlijden wordt de overledene verzorgd en gekleed. Uiteraard kunnen de nabestaanden hierbij helpen of dit helemaal zelf doen, desgewenst met onze begeleiding. Ook haar- en gelaatsverzorging door professionals behoort tot de mogelijkheden.

- Opbaarlocaties
Tussen de dag van het overlijden en de uitvaart moet de overledene ergens verblijven. Dit kan in een uitvaartcentrum (klik hier voor de lijst), maar dit kan ook thuis (op het eigen bed, op een opbaarplank of in een kist). In een huiselijke sfeer kunnen de nabestaanden dan op hun eigen manier en in hun eigen tempo afscheid nemen. In de meeste uitvaartcentra kunnen de nabestaanden op gezette tijden komen en ook belangstellenden ontvangen voor een condoleance. In een aantal uitvaartcentra is het ook mogelijk om over een 24-uurskamer te beschikken (klik hier voor de lijst). Deze ruimte is tijdens de gehele opbaarperiode voor de naaste familie vrij toegankelijk. Misschien vindt u het fijn als de opbaring thuis is, maar u wilt niet alle bezoekers thuis ontvangen? Dan kan er ook een combinatie gemaakt worden. Bijvoorbeeld alleen de laatste avond voor de uitvaart de opbaring en het condoleancebezoek in een uitvaartcentrum.
Een heel andere locatie is natuurlijk ook mogelijk. Is er een speciale locatie meer van toepassing dan kan ook de opbaring daar plaatsvinden, denk hierbij aan het tuinhuisje, de boot, het stamcafé of de sportclub. Zolang de eigenaar van zo’n soort locatie het goedkeurt, kunnen wij de opbaring verzorgen zoals u het wenst. Wij beschikken alle middelen om iedere locatie zelf in te richten als rouwkamer.

- Bezoekmogelijkheden
Bij een opbaring thuis of in een 24-uurs kamer van een uitvaartcentrum hebben de nabestaanden vrije toegang tot de ruimte en zijn niet gebonden aan bezoektijden. Indien een condoleancebezoek gewenst is dan zal voor dat bezoekmoment een tijd worden vastgesteld, veelal vindt zo’n bezoek plaats op de dag of avond voorafgaand aan de dag van de uitvaart. Een condoleancebezoek wordt vaak gecommuniceerd via de rouwkaart of advertentie aan derden die hierdoor in de gelegenheid worden gesteld om afscheid te kunnen komen nemen van de overledene en/of de naaste familie te condoleren. Hierbij kunnen consumpties naar keuze worden geserveerd. Wordt er gekozen voor een uitvaartcentrum zonder 24-uurs kamer dan zijn ook de familiebezoeken (alleen voor de naasten) op afspraak.

- Uitvaartkist
Wij bieden een breed assortiment kisten. (klik hier voor link) U heeft daarbij een ruime keuze uit standaarduitvoeringen, Zo zijn er massieve houten kisten, gefineerde, rieten en zelfs kartonnen kisten. Maar u kunt er ook voor kiezen een uitvaartkist helemaal volgens uw eigen, persoonlijke wensen te laten samenstellen. Alle mogelijke materialen, kleuren, bekledingen en afwerkingen staan u ter beschikking om een unieke uitvaartkist te laten creëren. Op onze website kunt u een aantal voorbeelden van kisten zien, maar de uitvaartleider met wie u de uitvaart bespreekt heeft altijd foto’s van het volledige standaardassortiment bij zich. U mag ook zelf een kist maken. Behalve van kunststoffen en metalen mag de kist van ieder materiaal gemaakt worden. De begraafplaatsen en crematoria stellen bepaalde eisen aan de afmetingen van een kist. Gebruikelijke afmetingen zijn 195 tot 210 cm lang en 65 tot 85 cm breed. Het gebruik van een kist is niet verplicht, wel zegt de wet ons dat de overledene dient te worden begraven of gecremeerd in een omhulsel. Dit omhulsel is in de loop der jaren gemakshalve de uitvaartkist (in talloze uitvoeringen) geworden. Maar een opbaarplank en de overledene gewikkeld in een stevige doek (lijkwade) voldoet aan dezelfde eisen en is dus ook mogelijk.

- Afbeeldingen